Kostpolitik

På Halvorsminde bestræber vi os på at tilbyde en sund og varieret kost med de nødvendige næringsstoffer din krop har brug for uanset om du er i fitness eller værkstedet.

ÅRSTIDENS RÅVARER

Som udgangspunkt udarbejder vi madplanerne baseret på årstidens råvarer.

VELSMAGENDE OG INDBYDENDE

Vi lægger stor vægt på en velsmagende og indbydende buffet.

DANSKE TRADITIONER

Maden er i tråd med danske traditioner, men også i pagt med fornyelse og inspiration fra andre landes kultur.

MAD FRA BUNDEN

Vi tilbereder mad fra bunden og bruger færrest mulige forarbejdede råvarer.

6 MÅLTIDER

Der serveres 6 måltider om dagen.

BRØD

Vores brød er hjemmebagt. Vi elsker korn og kerner, derfor er det oftest groft.

FRUGT

Frugt er som tilbud i størstedelen af dagtimerne.

SALATER OG GRØNT 

Salater og grøntsager serveres til de 3 hovedmåltider.

FISK

Fisk figurerer som middagsmåltid en gang ugentlig, og ofte som tilbud til aftensmåltidet.

FEDTFATTIG

Vi anvender fedtfattig kød og pålæg. 

HVEM ER VI?

4 glade piger som brænder for madlavning og unge mennesker. Der er liv og glade dage i køkkenet og der er altid plads til en lille snak, og et kram.
Vi glæder os til at se dig, og give dig et indblik i dagens madlavningsproces.

MÅLTIDERNE

Der serveres seks måltider om dagen i en hyggelig atmosfære. Det giver den enkelte elev ro til at spise og en positiv oplevelse af fællesskab.  Elever og lærere spiser sammen i spisesalen til de tre hovedmåltider, morgenmad, middagsmad og aftensmad, hvor maden er anrettet på buffetborde. 

ET EKSEMPEL PÅ EN DAGSKOST

MORGENMAD

  • Havregryn
  • Cornflakes

Derudover en 3. ting som kan være 1 af følgende:

  • Yoghurt
  • Ymer med mysli
  • Havrefras
  • Havregrød
  • Øllebrød
  • Udskåret frugt
  • Gulerodsstave
  • Rugbrød
  • Franskbrød / boller
  • Smør
  • Ost
  • Marmelade
  • Hytteost
  • Spegepølse
  • Vand
  • Kaffe / te / mælk

FORMIDDAGSSERVERING

  • Rugbrød
  • Smør
  • Leverpostej
  • 2 slags pålæg
  • Udskåret frugt / hel frugt
  • Vand / kaffe / te

MIDDAGSMAD

  • Marineret kalkunbryst
  • Ovnstegte kartofler
  • Paprikasovs
  • Salatbar
  • Vand

EFTERMIDDAGS SERVERING

  • Grovboller
  • Smør
  • Marmelade
  • Kaffe / te / saftevand
  • Hele stykker frugt

AFTENSMAD

  • Biksemad
  • Skinketærter
  • Rugbrød
  • Franskbrød
  • Smør
  • Roastbeef
  • Rullepølse
  • Remoulade
  • Ristede løg
  • Mayonnaise
  • Blandet salat
  • Dressing

SEN AFTENSERVERING

  • Rugbrød
  • Pålæg
  • Leverpostej
  • Frugt

Download Halvorsmindes kostpolitik som PDF


Link til Smiley Rapport

Skolen modtager tilskud til frugtordning.